Teknologia ja turvallisuus

Uusi Tipo mallisto tuo mukanaan Adas-järjestelmät, jotka auttavat sinua ajamaan turvallistesti ja nauttimaan joka hetkestä ajomatkallasi.

Lane Control-kaistavahti

Jos auto poistuu tahattomasti kaistaltaan yli 60 km/h ajossa, kaistavahti hälyttää visuaalisella hälytysmerkillä ja jämäköittää ohjausta palauttaakseen auton takaisin kaistalleen.

Speed Advisor – Nopeusavustin

Nopeusavustin ja liikennemerkkitunnistin määrittävät nopeusrajoituksen ja auttavat sinua säätämään ajovauhtiasi nopeasti ja turvallisesti.

Vireystilan valvonta

Järjestelmä havaitsee kuljettajan väsymyksen. Kuljettaja saa tarvittaessa mittariston näytölle viestin, jossa ehdotetaan lepoa. Ilmoitus häviää näkyvistä vain silloin, kun kuljettaja pysähtyy, sammuttaa auton ja lepää.

Automaattinen hätäjarru

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa alle 200 km/h nopeuksissa, jos auto on menossa liian nopeasti ja liian lähelle edessä olevaa ajoneuvoa tai estettä. Jos kuski ei reagoi järjestelmän antamiin hälytyksiin, se aktivoi jarrun automaattisesti. Näiden toimintojen ansiosta on mahdollista välttää onnettomuuksia kokonaan, tai lieventää niiden seurauksia.

Keulan pysäköintianturit

Ei enää huolta törmäyksistä aitaan tai edessä olevaan autoon pysäköidessäsi: Keulan pysäköintianturit havaitsevat edessä olevat esteet alle 13 km/h ajonopeuksilla ja ilmoittavat kuskille lähestyvästä esteestä.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Tämän järjestelmän avulla kuljettaja voi asettaa ajonopeuden ja ylläpitää sitä samalla pitäen turvallisen etäisyyden edessä olevaan ajoneuvoon. Järjestelmä aktivoi automaattisen jarrutuksen hätätilanteessa ilman kuljettajan toimia.

Mukautuvat ajovalot

Automaattiset ajovalot valaisevat edessä olevaa tietä. Jos valot asetetaan haluttuun valotilaan, valot käynnistyvät ja sammuvat automaattisesti olosuhteiden vaatimusten mukaisesti, kuten esimerkiksi pitkillä ajovaloilla ajettaessa.

Takapenkin USB-liitäntä

Takapenkillä matkustavat voivat nauttia matkastaan enemmän liittämällä laitteensa USB-liittimeen.

Viihde- ja navigointijörjestelmä

Teknologia erottuu edukseen udessa Tipo Crossissa. 7- ja 10-tuuman radio antaa sinun nauttia musiikista, navigoinnista ja yhteydestä laitteisiisi kätevällä, helpolla ja selkeällä tavalla.

Langaton APPLE CARPLAY™

Liitä iPhonesi Uconnect™ 10-tuuman näyttöön ja ohjaa Apple CarPlay -järjestelmiä langattomasti Sirin ääniohjauksella tai kosketusnäytöllä. Langaton Apple CarPlay on älykkäämpi ja turvallisempi tapa käyttää iPhonea autossa. Voit saada ohjeita, soittaa, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä kuunnella Apple Musicia, äänikirjoja tai podcasteja keskittymällä edelleen tiehen.

Langaton Android Auto™

Uusi Tipo Cross on myös yhteensopiva Android Auton™ kanssa. Kun älypuhelimesi on yhdistetty autoon, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä näyttää sovelluksesi Uconnect™ 10-tuuman näytöllä. Voit hallita musiikkia ja yhteystietoja, ja Google Mapsin avulla voit tutkia karttoja, liikenneolosuhteita reaaliajassa suoraan kosketusnäytöllä vaarantamatta turvallisuutta.