Skip to content Skip to navigation

Tämä on Grande Panda: Fiatin uusi globaali peluri

  • FIAT esittelee ensimmäiset kuvat uudesta Grande Pandasta, uuden malliperheen esikoisesta. Malli on saanut inspiraationsa legendaarisesta 1980-luvun Fiat Pandasta.
  • Uusi Fiat Grande Panda on ensimmäinen uuden maailmanlaajuisesti saatavilla olevan malliston automalli, joka perustuu useita käyttövoimaversioita tarjoavaan perusrakenteeseen. Uuden mallin myötä Fiat siirtyy paikallisesta tuotannosta globaaliin tarjontaan uuden yhteisen perusrakenteen ansiosta.
  • Uusi Grande Panda tulee saataville ensimmäiseksi Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa ja on saatavilla niin täyssähköisenä kuin hybridinä.
  • B-segmentin auto, joka on alle 4-metrinen, puhdaslinjainen ja fiksu tilankäytöltään. Viisipaikkaisena Grande Panda sopii niin perhearkeen kuin nykyaikaiseen urbaaniin elämäntyyliin.

Fiatilla on takana yli vuosisadan verran historiaa ja on yksi vanhimmista vielä toimivista autonvalmistajista maailmassa. Fiat juhliikin tänä vuonna 125-vuotisjuhliaan. Fiatin historia sisältää saavutuksia, ennätyksiä, johtajuutta ja globaalia ulottuvuutta – unohtamatta koskaan kaikkein tärkeintä eli asiakasta. Tärkeänä juhlavuotenaan Fiat julkistaa uuden Grande Pandan ja tarjoaa asiakkailleen ympäri maailman uuden mallin, joka sopii niin perhearkeen kuin nykyaikaiseen urbaaniin ympäristöön.

 

Olivier Fancois, Fiatin toimitusjohtaja ja Stellantis-konsernin globaali markkinointijohtaja:

”Paras tapa juhlistaa Fiatin 125-vuotista taivalta on kirjoittaa samalla ensimmäiset luvut tulevaisuudestamme, joka alkaa uudella Grande Pandalla. Fiatin uusi mestariteos on muotoiltu Torinossa Centro Stilen -muotoilustudiossa – ja kuvastaa mallin edelläkävijäarvoja. Tämä kompakti uutuus perustuu globaaliin perusrakenteeseen, joka antaa Fiatille mahdollisuuden laajentaa maailmanlaajuista tavoittavuuttaan. Uuden Grande Pandan avulla Fiat aloittaa muutoksensa kohti globaaleja ja yhteisiä perusrakenteita, jotka tavoittavat maailman kaikki kolkat. Tämä tuo hyötyjä asiakkaille ympäri maailman. Itse asiassa, Grande Panda sopii täydellisesti perhearkeen ja urbaaniin ympäristöön jokaisessa maassa… aito Fiat siis!”

Grande Panda on ensimmäinen tuote uudessa malliperheessä. Sitä seuraa uusi automalli joka vuosi aina vuoteen 2027 saakka. Uuden malliperheen tavoitteena on valloittaa koko maailman kadut ja samalla Fiatin mallistosta tulee kokonainen. Fiatin innovatiivisena projektina on valmistaa autoja Stellantis-konsernin STLA Smart -perusrakenteelle, joka on sovitettavissa jokaiselle markkina-alueelle maailmassa. Rakenne mahdollistaa monipuolisesti eri automallien kehittämisen vastaten asiakkaiden tarpeisiin ympäri maailman.


Fiat Grande Panda: suunniteltu Italiassa maailmaa varten

Uusi Fiat Grande Panda on muotoiltu Italiassa Torinon Centro Stile -muotoilukeskuksessa. Se erottuu muista B-segmentin autoista kompakteilla mitoillaan ollen vain 3,99 metriä pitkä, mikä on alle segmentin keskiarvon (4,06 m). Grande Pandan linjat ovat puhtaat ja auto tarjoaa erinomaisesti järjesteltyä tilaa mittoihinsa nähden. Fiatin uutuudella voi kuljettaa viittä matkustajaa, ja malli sopii erinomaisesti perhearkeen sekä nykyaikaiseen urbaaniin liikkumiseen. Fiatin muotoilijoiden tavoitteena on ollut kanavoida autoon voimaa ja ainutlaatuisuutta, mutta samalla se vaikuttaa jykevältä ja jäsennellyltä. Korin kiilamaiset linjat ovat syntyneet korostetuista kylkilinjoista. Grande Panda on luotu ohjaamaan Fiatin brändin kohti tulevaisuutta hyödyntämällä järkevää tilankäyttöä, huokumalla itsevarmaa visuaalisuutta ja tarjoamalla yllättäviä ominaisuuksia.

Uuden Fiat Grande Pandan ulkoilme on erityinen yhdistäen hienovaraisesti jäsenneltyjä linjoja sekä pehmeitä ja rohkeita pintoja. Kaikkea korostaa todella jykevät pyöränkaaret. Fiat Grande Pandan

”italialaisuus” tulee ilmi ikonisesta ja jopa ironisesta italialaisesta muotoilusta, joka liitetään tietenkin kauneuteen. Tämä kompakti perheiden liikuttaja tulee tarjolle useissa kirkkaissa väreissä, joista yksi on kuvissa näkyvä keltainen.

Auton keulassa on kompaktia tilavuutta ja erottuvaa persoonallisuutta. Tarkat ja suorakulmaiset linjat ympäröivät neliömuotoisen verkkorakenteen, mikä luo keulaan vahvan ja linjakkaan ilmeen. Maskin pikselimäiset kuviot yhdistyvät ajovaloihin kiiltävän mustassa paneelissa. Ajovalot muodostuvat opaalikuutioista, ja ne vastaavat muodoiltaan Lingotto-rakennuksen julkisivun ikkunoita. Ainutlaatuisen valotunnuksen lisäksi päiväajovalot muuttuvat vilkuiksi ja valaisevat osan keulan kuutioista, jotka esiintyvät vaakasuuntaisina pikseleinä ja ovat aseteltu shakkilautakuvioin. 

Sivulta katsottuna Fiat Grande Pandan siluetti hakee inspiraationsa 80-luvulta alkuperäisestä Pandasta. Sivuprofiili huokuu itsevarmaa viettelystä, jonka luovat voimakas matkustamo ja valoisa ikkuna-alue.

Korin ja matkustamon kiilamainen luonne on selkeästi rajattu, ja sitä korostavat edestä ja takaa kaltevat kattokaiteet. Kunnianosoituksena alkuperäiselle Panda 4x4-mallille auton Panda-mallinimi on upotettu kolmiulotteisesti sivuovien helmaan. Teksti heijastelee ympäristöään ja tuo eloa sivuprofiilin alaosaan.

Auton takaosassa rohkea teema jatkuu korostunein pyöränkaarin, ikkunoiden kallistuksen, takaikkunan muodon sekä takavalojen ja pohjasuojien avulla: ne kaikki antavat Fiat Grande Pandalle suojaavan ja vakaan ilmeen sekä jykevän olemuksen. Takaosaan lisää ulottuvuutta tuo kiiltomusta paneeli, johon on integroitu kolmiulotteisin kirjaimin Panda-teksti – tähän inspiraatio on haettu myös alkuperäisestä Pandasta. Lopuksi, 80-luvun geometrisen teeman ylläpitämiseksi ja sen yhdistämiseksi futuristiseen tyyliin uudet 17-tuumaiset alumiinivanteet ovat muotoiltu X-kirjaimen muotoiseksi.

Rohkean ja uuden muotoilukielen avulla uusi Fiat Grande Panda muovaa tulevaisuutta jo nyt. Malli on osa Fiatin tavoitetta tarjota asiakkailleen ympäri maailman ainutlaatuinen auto, joka viestii arvojaan sen erottuvalla muotoilulla.