Ikoninen Fiat 500 -malli täyttää 65 vuotta

Ikoninen Fiat 500 -malli täyttää 65 vuotta

Italian ja Saksan myydyin sähköauto vuoden ensimmäisellä puoliskolla

 

Fiat 500 -täyssähköautoa on myyty Euroopassa jo yli 100 000 kappaletta.

Fiatin ikoninen 500-malli täyttää tänään 65 vuotta. Mallin valmistus alkoi 1957 ja se on noussut vuosikymmenten saatossa yhdeksi maailman tunnetuimmaksi autoksi.

500-malli on sen merkkipäivänään taas suosionsa huipulla. Malli oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla Italian ja Saksan myydyin täyssähkö ollen samalla Euroopan kolmanneksi myydyin sähköauto. Vajaan kahden vuoden aikana uuden 500-täyssähköauton on valinnut Euroopassa jo yli 100 000 asiakasta. Auto on voittanut myös yli 30 kansainvälistä palkintoa tehden siitä kaikkien aikojen palkituimman Fiat-mallin.

”Uusi täyssähköinen Fiat 500 on noussut palkintopallille Euroopan sähköautomarkkinoilla vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Saksassa malli on myydyin täyssähköauto. Siitä on tullut siellä jopa suositumpi kuin monista kotimaisista sähköautoista”, sanoo Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois.

Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois

Kuvassa Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois sekä ikoninen Fiat 500.

Saksan ja Italian ohella 500 on myydyimpien sähköautojen joukossa myös Rankassa ja Espanjassa. Tämä on osoitus siitä, kuinka historia ja sähköistyminen kytkeytyvät 500-mallin aikajanalla onnistuneesti yhteen. Merkki jatkaa vahvaa sähköistymistään myös lähivuosina. Fiat on täysin sähköinen Euroopassa vuonna 2027.

Fiat 500 -mallia myydään tällä hetkellä 38 maassa neljällä eri mantereella: Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Lähi-Idässä ja Japanissa. 500-täyssähköauton globaalina lähettiläänä on toiminut Oscar-palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio, joka on puhunut sähköistymisen ja kestävän liikkumisen puolesta.

Suomessa Fiat 500e -täyssähköauto on saatavana kahtena eri akkuversiona: 23,8 kWh ja 42 kWh. Mallisto laajeni äskettäin myös 3+1 -oviratkaisulla, joka lisää sympaattisen kaupunkiauton käytettävyyttä.

500e on yksi Suomen edullisimmista täyssähköautoista 25 990 euron alkaen hinnallaan (sisältää valtion hankintatuen). Työsuhdeautoilijalle 500e-mallin käyttöetuarvo on alhaisimmillaan 275 euroa kuukaudessa.

Katso esitteet ja hinnastot tästä >>