TEKNOLOGIA

Uusi Fiat 500 on ensimmäinen kompakti sähköauto, joka tuo autonomisen ajamisen kaikkien ulottuville. Se tarkoittaa korkeaa turvallisuustasoa kaupunkiliikenteessä. Autostasi tulee luotettava apukuljettaja: se kiihdyttää, jarruttaa ja pysyy kaistalla itsenäisesti.

 

FIAT APUKULJETTAJA
Uusi Fiat 500 voi tehdä työmatkastasi sujuvamman monella eri tavalla. Auto lukee liikennemerkit ja ehdottaa sinulle, mitä nopeutta sinun pitäisi ajaa kyseisellä tiellä. Kun olet asettanut nopeuden ja etäisyyden ohjauspyörän painikkeista, järjestelmä pitää riittävän etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon (kun nopeus on yli 30 km/h). Se pitää sinut keskellä kaistaa (kun nopeus on yli 60 km/h) ja se pysähtyy, kun liikenne sitä vaatii.

 

HELPOMPAA AJAMISTA
Uusi Fiat 500 pystyy itsenäisesti seuraamaan kaupungin liikenteen kulkua. Auto hidastaa, pysähtyy ja lähtee liikkeelle pitäen riittävän etäisyyden edellä ajavaan autoon ja näin helpottaen kaupunkiajoa.

 

 

HELPOMPI PYSÄKÖINTI
Alle 13 km/h nopeudessa 360° -pysäköintianturit havaitsevat kaikki esteet auton ympärillä ja ilmoittavat niistä kuljettajalle. Esteet havaitsevat 11 anturia on sijoitettu etu-, sivu- ja takaosiin.

 

 

EI SOKEITA PISTEITÄ
Kun ajat nopeudella 15 km/h – 140 km/h, uudessa 500:ssa on ultraäänianturi, joka pystyy havaitsemaan liikkuvat autot ns. katvealueilla sekä auton takana että molemmilla sivuilla. Järjestelmä hälyttää äänimerkillä ja sivupeilin valolla.

 

 

PERUUTUSKAMERA
Kun peruutat, peruutuskamera lähettää korkearesoluutioista kuvaa auton takaa. Kuva heijastetaan dynaamisilla viivoilla, ja grafiikka näyttää auton reitin ohjauspyörän asennon mukaan. Tämä helpottaa etäisyyden hahmottamista.

Infotainment

Täysin uusi Cinerama Infotainment -järjestelmä ja 10,25 ” näyttö ovat aina helposti käytettävissäsi. Erittäin nopea Bluetooth-liitäntä yhdistää älypuhelimet saumattomasti auton järjestelmään. Lisäksi autossa on älypuhelimen kaltainen käyttöliittymä, jonka muokattavissa oleva näyttö pitää viihdesovellukset helppokäyttöisinä. Lisäksi puhelin on vaivaton ladata langattoman laturin avulla.

JARRUT
Uusi Fiat 500 jarruttaa tarvittaessa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jarrutus toimii jopa 130 km/h nopeudessa. Aluksi auto varoittaa äänimerkillä ja visuaalisella varoituksella mittaristossa. Jos kuljettaja ei vastaa, järjestelmä jarruttaa automaattisesti, mikä auttaa kuljettajaa välttämään tai pienentämään mahdollisia vahinkoja. 

PYSY HEREILLÄ
Uusi Fiat 500 auttaa sinua, jotta et vahingossa nukahtaisi rattiin. Järjestelmä voi havaita ensimmäiset väsymyksen merkit seuraamalla ajoneuvon sivuliikkeitä, jolloin se ohjeistaa kuljettajaa pitämään tauon. Varoitukset tulevat äänimerkkinä ja visuaalisena ilmoituksena mittaristoon.

PYSY KAISTALLA
Uusi Fiat 500 auttaa estämään tahattomia kaistan ylityksiä. Kun toiminto havaitsee, että auto on siirtymässä tahattomasti pois omalta kaistalta, se varoittaa kuljettajaa visuaalisella varoitusmerkillä, kuuluvalla äänimerkillä sekä ohjauspyörän värähtelyllä.

 AUTOMAATTINEN HÄTÄPUHELU
Jos auto joutuu vakavaan onnettomuuteen ja turvatyynyt laukeavat, automaattinen hätäpuhelu välitetään suoraan 500:n sisäisestä järjestelmästä eurooppalaiseen hätänumeroon 112. Ajoneuvon tila ja sijaintitiedot välittyvät heti pelastuslaitokselle.

LANGATON APPLE CARPLAY
Apple CarPlay on älykkäin ja turvallisin tapa käyttää iPhonea autossasi, voit saada reittiohjeita, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä, mutta myös kuunnella musiikkia, äänikirjoja tai podcasteja menettämättä keskittymistä ajon aikana.

Klikkaa tästä tutustuaksesi yhteensopiviin laitteisiin (https://www.apple.com/ios/carplay/)
CarPlay, iPhone ja Siri ovat Apple inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

 

ANDROID AUTO™
Uusi Fiat 500 on myös yhteensopiva Android Auto ™:n kanssa. Kun älypuhelimesi on kytketty autoon, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä näyttää sovelluksesi auton suurella 10,25 “-näytöllä. Voit hallita sovelluksen kautta esimerkiksi musiikkia ja yhteystietoja. Google Mapsin ansiosta voit tutkia karttoja ja seurata liikenneolosuhteita reaaliajassa: suoraan auton näytöltä ja turvallisesti.

Klikkaa tästä tutustuaksesi yhteensopiviin laitteisiin (https://www.android.com/intl/en_nz/auto/)

500 ÄLYPUHELIMEEN

Uusi 500 tuo täydellisen, huippuluokan kytkentäominaisuuksien sarjan auton sisäpuolelle ja ulkopuolelle, mukaan lukien upouuden mobiilisovelluksen. Fiat all-in -sovelluksella voit hallita uutta 500 «la Primaa» missä ja milloin tahansa. Tutustu kaikkiin ominaisuuksiin.

MY REMOTE

My Remote -sovelluksella voit paikantaa uuden 500:n sijainnin suoraan älypuhelimestasi. Eikä siinä vielä kaikki. Mobiilisovelluksella voit myös lukita ja avata ovet sekä tarkistaa lataustason ja ajastaa ilmastoinnin tai auton latauksen

MY NAVIGATION

Matkustaminen määränpäähän ei ole koskaan ollut näin helppoa. My Navigation -sovelluksen avulla voit jakaa puhelimeesi tallennetun määränpään Fiat all-in -sovelluksessa ja ajoneuvossa yhdellä kosketuksella. Järjestelmä näyttää heti määränpään, reaaliaikaisen liikenteen, sääpäivitykset, nopeuskamerat ja latauspisteet.

MY ASSISTANT

My Assistant-palvelu pitää sinut turvassa kaikkialla. Voit soittaa hätäpuhelun SOS-painiketta painamalla*, ottaa yhteyden tiepalveluun suoraan ajoneuvon kosketusnäytöltä tai Fiat all-in -sovelluksen kautta.

*Hätäpuhelu ei ole käytettävissä ajoneuvon kosketusnäytöltä tai Fiat all-in -sovelluksen kautta

MY CAR -PALVELU

Mietitkö, mitä konepellin alla tapahtuu? Ei hätää, My Car -palvelulla voit saada reaaliaikaista tietoa autosta. Rengaspaine, matkamittari, huoltopäivitykset: avaa vain Fiat all-in -sovellus tai tarkista suoraan näytöstä.

MY ALERT

Fiat 500 silmät ovat aina auki. Jos autosi ympärillä on epämääräistä toimintaa, saat välittömästi ilmoituksen Fiat all-in -sovellukseesi. Varkaustapauksissa otat yhteyden suoraan palveluntarjoajaan ja autosi voidaan myös jäljittää paikantimen avulla.

MY WI-FI

My Wi-Fi -palvelun avulla uudesta 500 «la Primasta» tulee WI-FI-yhteyspiste, johon voidaan liittää jopa 8 laitetta mahdollistaen helpon älypuhelinten viihde- ja työkäytön.