TEKNOLOGIA

Uusi Fiat 500 «la Prima» on ensimmäinen kompakti sähköauto, joka tuo autonomisen ajamisen tason 2 kaikkien ulottuville. Se tarkoittaa korkeaa turvallisuustasoa kaupunkiliikenteessä. Autostasi tulee luotettava apukuljettaja: se kiihdyttää, jarruttaa ja pysyy kaistalla itsenäisesti.

 

FIAT-APUKULJETTAJA
Uusi Fiat 500 «la Prima» voi tehdä työmatkastasi sujuvamman monella eri tavalla. Auto lukee liikennemerkit ja ehdottaa sinulle, mitä nopeutta sinun pitäisi ajaa kyseisellä tiellä. Kun olet asettanut nopeuden ja etäisyyden ohjauspyörän painikkeista, järjestelmä pitää riittävän etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon (kun nopeus on yli 30 km/h). Se pitää sinut keskellä kaistaa (kun nopeus on yli 60 km/h) ja se pysähtyy, kun liikenne sitä vaatii.

HELPOMPAA AJAMISTA
Uusi Fiat 500 «la Prima» pystyy itsenäisesti seuraamaan kaupungin liikenteen kulkua. Auto hidastaa, pysähtyy ja käynnistyy uudelleen pitäen riittävän etäisyyden edellä ajavaan autoon ja näin helpottaen kaupunkiajoa.

HELPOMPI PYSÄKÖINTI
Alle 13 km/h nopeudessa 360° -pysäköintianturit havaitsevat kaikki esteet auton ympärillä ja ilmoittavat niistä kuljettajalle. Esteet havaitsevat 11 anturia on sijoitettu etu-, sivu- ja takaosiin.

EI SOKEITA PISTEITÄ
Kun ajat nopeudella 15 km/h – 140 km/h, uudessa 500 «la Primassa» on ultraäänianturi, joka pystyy havaitsemaan liikkuvat autot ns. katvealueilla sekä auton takana että molemmilla sivuilla. Järjestelmä hälyttää äänimerkillä ja sivupeilin valolla.

PERUUTUSKAMERA
Peruutuskamera lähettää korkearesoluutioista kuvaa siitä, mitä on auton takana. Kuva heijastetaan dynaamisilla ruudukkoviivoilla, ja keskiviivagrafiikka säätää ohjausreittejä ohjauspyörää käännettäessä. Tämä helpottaa etäisyyden hahmottamista.

JARRUT
Uusi Fiat 500 «la Prima» jarruttaa tarvittaessa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jarrutus toimii jopa 130 km/h nopeudessa. Aluksi auto varoittaa äänimerkillä ja visuaalisella varoituksella mittaristossa. Jos kuljettaja ei vastaa, järjestelmä jarruttaa automaattisesti, mikä auttaa kuljettajaa välttämään tai pienentämään mahdollisia vahinkoja. 

PYSY HEREILLÄ
Uusi Fiat 500 «la Prima» auttaa sinua, jotta et vahingossa nukahtaisi rattiin. Järjestelmä voi havaita ensimmäiset väsymyksen merkit seuraamalla ajoneuvon sivuliikkeitä, jolloin se ohjeistaa kuljettajaa pitämään tauon. Varoitukset tulevat äänimerkkinä ja visuaalisena ilmoituksena mittaristoon.

PYSY KAISTALLA
Uusi Fiat 500 «la Prima» auttaa estämään tahattomia kaistan ylityksiä. Kun toiminto havaitsee, että auto on siirtymässä tahattomasti pois omalta kaistalta, se varoittaa kuljettajaa visuaalisella varoitusmerkillä, kuuluvalla äänimerkillä sekä ohjauspyörän värähtelyllä.

 AUTOMAATTINEN HÄTÄPUHELU
Jos auto joutuu vakavaan onnettomuuteen ja turvatyynyt laukeavat, automaattinen hätäpuhelu välitetään suoraan 500 «la Priman» sisäisestä järjestelmästä eurooppalaiseen hätänumeroon 112. Ajoneuvon tila ja sijaintitiedot välittyvät samoin heti, jotta pelastustoiminta voi nopeutua.